Flyttkartonger, svenska, invigning av joggingskor och fil med sommarbär

Halloj!

Har precis avslutat min portion med fil och sommarbär. Det var mumsigt och sommrigt:). Kände att när dagen varit rätt så regnig så behövde jag lite sommarkänsla. Den första tiden av dagen ägnades åt datorsittande. Jag gjorde klart dagens svenska lektion som jag hade ikväll med mina underbara elever. Jag undervisar "invandrare" i svenska varje måndag, jag älskar det , det är verkligen hur roligt som helst och jag mår alltid toppen efteråt.

Sedan hjälpte jag min sambos lillasyster att flytta. Så vi konkade och bar flyttkartonger i några timmar. Att flytta tycker jag är oerhört påfrestande. Det tillhör nog en av mina hatar sysslor just själva packande och är verkligen fruktansvärt tråkigt. Men själva flyttandet brukar vara okej. Det är nog packandet jag så innerligt avskyr. Nu slapp jag som tur var det eftersom det hade lilla syster yster gjort, så jag behövde bara konka några kartonger. Jag fick till och med två stycken växter som skulle slängas, så jag kände mig som växternas räddare när jag ville ha hem dem och ställa dem på min fina balkong som jag har fixat iordning med blommor och ljus.

Jag invigde också mina jogginskor. De är hur sköna som helst och jäkligt  snygga tycker jag. Jag har till och med gått i jeans idag, jag som inte ens gillar att ha byxor har kännt mig riktigt sportig med nya skorna.  Imorgon tror jag dock att kjolen eller klänningen åker på igen, hoppas på bättre väder då.

Nu är jag helt slut så jag ska nog duscha och hoppa i soffan och zappa lite på tv:n.

Hörs imorgon igen!

Kärlek/Anna Fil och sommarbär

Stora larver, regn och inget enligt planerna.

Morning!

Det här var inte enligt planerna. För det första började min morgon med ett gallskrik Aaaaaah! Skriket kom från mig och jag drömde att det var stora larver i vårt badrum som hade ben och var extremt snabba så de kom i mitt hår vilket gjorde mig hysterisk. Så jag skrek rätt ut och vaknade med ett ryck och hjärklappning. Jag antar att gårdagens insektsstorming var för mycket för mitt välbefinnande. Men inte som att det räckte, nej när jag väl lugnat ner mig så hörde jag hur regnet slog mot fönstret. No, no,no inte regn. Jag som skulle gå upp och gå i spåret med mina nya bra joggingskor. Mina gamla gav mig sjukt mycket skavsår båda på hälen och under foten så jag insåg tillssist efter mycket förnekelse att jag var tvungen att köpa nya skor. Eftersom jag inte är så tät nu under sommaren så fick det bli på den alltid lika pålitliga sommarrean. Jag hittade ett par bra skor igår på rean, så nu kan jag fortsätta mina promenader varje morgon utan att få så ont att jag inte kan gå de sista tio metrarna hem. Men skorna är orange och vita (fast det ser silvergrått ut på bilden), och de kan jag ju inte ha nu när det är slaskigt och jävligt i spåret. Så jag får vänta tills det har slutat regna och gå en annan väg där det är mindre lerigt för att inviga mina nya skor.

Orange och vitt, jättefint!

Jag hoppas det slutar regna snart.  Innan dess får jag väll gå upp och se ett avsnitt Gilmore girls och göra ett halsband så ni snart får se produkterna uppe på sidan.

But please, please stop raining!


Gah äckelbaggar i köket!

Tja!

Blä juh och ick. Idag hittade jag flera äckliga små kryp i mitt kök. Mjölbaggar eller nått. Som ni vet så hatar jag insekter och har bacillskräck så till min sambos förtret så tvingade jag honom hjälpa mig att panik städa hela köket. Vi har hållt på i flera timmar och är ännu inte klara.

Nu står han dock och lagar middag det blir GI- burgare med sallad. Vi är ju inne på rivstarten nu så då får man inte äta kolhydrater, annat än grönsaker. Men det doftar fantastiskt från köket så jag längtar till maten är färdig.

Ikväll ska jag göra smycken det kliar i fingrarna. Imorgon ska jag till pärlaffären igen för att köpa lite pärlgodis.

Vad har ni gjort en söndag som denna?

kram/Anna

Bio och mys!

Hej alla!

Ikväll har jag och min sambo varit på bio. Vi såg den oerhört dissade filmen The Happening. Jag har enbart hört dåliga saker om filmen, men jag tycker att den var mycket bättre än vad folk sagt. Jag tyckte den var både spännande och läskig.

På vägen hem letade jag och Mr efter igelkottar. Min käre sambo älskar igelkottar och han var väldigt rädd för att köra över någon i skymningen som var när vi körde hem från stan. Men vi såg inte en kotte varken vid eller på vägen, vilket var tur!

Nu känner jag mig ganska trött och jag funderar på att ta en dusch och hoppa i säng. Imorgon är ju en ny dag och då tänkte jag åka till pärlaffären och handla lite pärlor för att kunna pyssla lite. Men först ska jag och igelkottkungen sova vår skönhetsömn.

Natti/ A

Besökarna och dieter

Hej!

Idag hade jag och min sambo massa planer, men vi var för trötta för att genomföra dem. Så dagen har ägnats åt att se på film och promenera. Jag såg på en gammal svensk thriller besökarna. Den var faktiskt lite läskig men å andra sidan är jag rätt lättskrämd.

 Vi ska åtminstonde åka och handla idag. Vi har ju börjat äta GI-mat så handlingen är A och O, för att ha maten tillgänglig hemma så det är lättare att hålla GI-dieten. Denna vecka kommer nog vara full med spännande rätter såsom köttbullar med guacamole fiskrätter och mycket annat. Har ni några GI tips på god mat?

Alltså det här med dieter hit och dit. Jag och min käre sambo är ju sånna som har utlänskt påbrå. Vi har båda alltid varit lite små knubbiga och framför allt jag lägger på mig minst ett kilo av varje godisbit jag stoppar i munnen. Så vi måste ju kämpa arslet av oss för att gå ner i vikt och hålla vikten. Här är inga skandinaviska kroppar heller. Jag försöker hela tiden kolla upp olika dieter och metoder för att kunna gå ner i vikt. Vikthetsen är ändlös i mitt liv, och jag avundas de som inte behöver oroa sig för sin vikt utan har en förbränning som sköter det.  Men som det är och just nu så jag inne i GI-metoden. Det som känns bra är att vi börjat motionera mycket mera och vi äter sunt. Så jag hoppas att denna metod ger resultat vi får se i slutet av sommaren om jag blivit lite slankare och känner mig piggare såsom metoden utlovar.

Nu ska vi åka och handla och sedan ska vi äta middig. Min stilige man har precis satt på sig skjorta och snygga ljusa byxor, för kvällens bravader.

Bara för att man är smårund så behöver man inte vara osexig, det är dagens motto.

Puss/Anna

Kolmårdstroll

Hej!

Idag har jag varit ett kolmårdstroll hela dagen. Jag min sambo och två vänner kuskade iväg i vår kompis snygga audi (som var FÖR snygg för att åka i safariparken med :-( ) till Kolmården! Så det var vi och barnfamiljerna hela dagen. Vi såg b.la den otroligt söta gorillungen Enzo, tigrarna och delfinshowen, sälarna, och speciella pingviner ;).
En säl som låg och sov. Jättelänge.

Vi såg också björnarna med deras ungar som klättrade högst upp i två tallar.
Björnungarna klättrade ner från träden när det var matdags

Det var underhållning av första klass. Jag blev dock lite besviken av att inte elefanterna var ute i sin hage. Jag älskar ju elefanter:(. Men jag skymtade dem mellan galler på en baksida.
En elefant på baksidan av sitt hus

Det hela kändes mycket bättre när jag hittade en lila väska med en rosa elefant på. Så dagen slutade riktigt bra ändå. Nu tror jag att jag och min sambo ska grilla lite på vår balkong. Så vi ska ta och åka till affären och köpa något grillbart. Hoppas ni får en skön fredagkväll.

I helgen ska jag jobba med mina smycken och mitt pysslande så ni kommer säkert se framsteg på www.lyckabyanna.se och här efter helgens slut :)

So long!

/Ett trött kolmårdstroll

Lycka by Anna fixandet fortsätter.

Hej!

Nu ligger sidan uppe på www.lyckabyanna.se. Det känns jätteroligt och min kära sambo håller på för fullt att pilla med sidan, det är han som är min personlige webmaster. Så nästa steg är att lägga upp mina produkter på sidan så det går att se vad jag har och beställa smyckena. Roligt va?! Nu ska jag sy påsar till en beställning som jag fått. Den ska vara klar idag så det måste pysslas lite. Jag hoppas att ni väntar lika spännt som jag på att sidan ska bli färdig! Men nu back to smyckandet. Skriver mer om framstegen imorgon.

Kärlek /Anna

Framsteg

Hej!

Jag har inte skrivit på en liten stund efter att jag startade upp bloggen. Det har hänt en massa saker i familjen men nu har det lugnat ner sig och jag har kunnat jobba lite mer med mitt lilla smyckesprojekt!

Idag har jag registrerat lyckabyanna.se och innan veckan är slut så kommer min egen webbplats finnas uppe. Håll utkik så ska ni snart få se mer!

Varma kramar,
Anna

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0